3 Haziran 2013 Pazartesi

Ride the Lightning

Ride the Lightning, ABD'li heavy metal topluluğu Metallica'nın ikinci albümü. 1984 yılında Elektra Records etiketiyle yayınlanmıştır. Toplam sekiz parça içermektedir.
Metallica'nın çıkardığı bu albümün en hit parçası "Fade to Black" isimli baladdır. Şarkı bir klasiktir. Hala dünyanın her yerinde dinlenmektedir. Bunun yanı sıra "For Whom the Bell Tolls" isimli Ernest Hemingway klasiği romanın El Sordo karakteri ve dört adamının bir tepede kıstırıldığı can alıcı kesiti üzerine yazılmış aynı adı taşıyan parçaları da oldukça büyük etki yapmış ve bu müzik tarzında klasikleşmiştir.
Bu albüm Metallica'nın çıkardığı ilk profesyonel albümdür. Bu albümle büyük çıkış yakalayan Metallica, bundan sonra Master of Puppets adıyla sert bir albüm çıkaracaktır.
Gruptan 1983'te çıkarılan gitarist bugünkü Megadeth grubunun solisti Dave Mustaine'in besteleri, bu albümde de gruba önemli kaynak sağlamaya devam etmiş, albüme adını veren parçada bu durum kendini göstermiştir. "The Call of Ktulu" isimli enstrümantal beste, bu katkıların en önemlilerindendir. Dave Mustaine'in, henüz kendisi Metallica grubunda çalarken yazmış olduğu birkaç riff'i (Call of Kthulhu, The Four Horsemen) kendi kurmuş olduğu grubu Megadeth'in birkaç parçasında Lars Ulrich ve James Hetfield'a gıcıklık olması için kullandığı söylenir.


Hiç yorum yok: